4 tips voor het verzorgen van jouw nieuwe tattoo
4 tips voor het verzorgen van jouw nieuwe tattoo
15 september 2022 

4 tips voor het verzorgen van jouw nieuwe tattoo

Deze 4 tips voor het verzorgen van jouw nieuwe tattoo moet je kennen!

Eindelijk! De tattoo staat waar je al een tijd mee bezig was en hebt laten zetten. Het hele traject van

te voren heb je overleeft maar nu de nazorg. Deze 4 tips voor het verzorgen van jouw nieuwe tattoo helpen je hier doorheen! Hoe kan ik mijn tattoo het beste verzorgen? En wat kan ik wel en niet doen? We geven je graag de do's and dont's hoe jij het beste je tattoo kan behandelen!


Goede tattoo nazorg begint bij een schone tattoo

Allereerst is het super belangrijk dat er geen vuil in je tattoo komt en dus goed schoon houd. De tattoo is een open wond en dus vatbaar voor ontstekeningen. Dus geen kleding die bijvoorbeeld veel pluisjes achter laat op je huid waardoor er vuil in je tattoo komt. Daarnaast is het super belangrijk om je tattoo te verzorgen met tattoo crème. In de shop is Balm Tattoo verkrijgbaar maar een andere crème is ook prima. Zolang dit een hypo-allergene en ongeparfumeerde crème is.  Goed blijven smeren is de gouden tip! Na enkele dagen gaat je tattoo vervellen, daar zit ook wat zwart/kleur in wat gewoon bij het proces hoort. Je tattoo valt er dus niet af, dit hoort er helemaal bij. Na het vervellen moet je nog minstens 1 dag smeren en dan mag je daarmee stoppen. Voelt je huid nog droog aan? Smeer dan gerust nog een paar dagen langer.


Hoe lang moet je tattoo ingepakt blijven?

Na het zetten van je tattoo krijg je of een vershoudfolie of een second skin. De second skin is speciaal ontworpen voor wondgenezing en mag dus enkele dagen blijven zitten. Na 4 dagen mag je deze eraf halen en je tattoo goed wassen en smeren. Als tijdens het proces die folie is beschadigd of dat het een stukje los komt van de huid moet deze helemaal verwijderd worden. Daarna moet je de resterende dagen nog verder wassen en smeren. Het vershoudfolie mag je na 2-5 uur verwijderen en dan je tattoo voorzichtig wassen met schone handen, drogen met een stukje keukenrol en heel dun insmeren bijvoorbeeld Balm Tattoo crème. 's-Avonds nogmaals wassen en smeren en vanaf de dag erna 2x per dag wassen en 3-4x per dag dun smeren met schone handen. De eerste nacht de tattoo nogmaals inpakken met folie of schone kledij erover zodat je tattoo met wondvocht niet in je bed trekt.

hoe lang moet een nieuwe tattoo ingepakt blijven

Moet ik de korstjes laten zitten op een tattoo?

Gebeurt het nou toch dat er korstjes op je tattoo komt.. ga er dan zeker niet aan zitten en of proberen de korstjes weg te halen. Laat je eigen lichaam dit oplossen zoals je bij een normale wond ook zou doen. We weten dat het moeilijk is om er niet aan te zitten, maar dit zorgt ervoor dat je kleur uit je tattoo trekt en dus schade maakt aan je tattoo. Een artiest ziet het verschil tussen het niet goed pakken van inkt of plekjes van korsten/plukken en dan kan de garantie voor het bijwerken komen te vervallen en zou het dus geld kosten om dit bij te werken. Houd daarom ook je tattoo zo droog mogelijk. Dat betekend niet meer douchen dan nodig en een bad nemen raden we de eerste weken ook af omdat je dan een langere tijd in warm water ligt. Dit geld natuurlijk ook voor zwemmen en sauna’s. Let ook op dat je alleen een PH neutrale zeep gebruikt en geen scrub of zeep met veel parfum, dit gaat irriteren. De tattoo gewoon spoelen met lauw/ warm water is eigenlijk al voldoende!  En ja dit is ook het advies als jij je tattoo in de zomer hebt laten zetten!


Mag ik in de zon met mijn nieuwe tattoo?

In de zomer is het nog belangrijker om je tattoo goed te beschermen met zonnebrand speciaal voor tattoo’s mocht je jouw tattoo niet onder kleding kunnen bedekken. Mocht je tattoo een infectie oplopen of je bent niet helemaal zeker of het goed heelt? Neem contact op met jouw artiest en vraag om advies. Je kan er beter op tijd bij zijn dan te laat waardoor de tattoo wellicht niet heelt zoals jij dat het liefst gezien had. Dus onze motto is dan ook; liever een vraag te veel dan een tattoo die niet mooi heelt!

Na de verzorging van je tattoo als je hem net gezet hebt raden wij altijd aan om in de zomer alsnog goed op te letten. Gebruik zonnebrand voor je tattoo wanneer deze veel zonlicht oppakt. Dit is om te voorkomen dat de tattoo niet verkleurd of vervaagd. Vooral als je veel buiten werkt of bent.


Na aanleiding van deze blog nog vragen over de nazorg van jouw tattoo? Neem dan vooral contact met ons op of jouw eigen artiest.


Groetjes, 

Natasja

Over de schrijver
Reactie plaatsen