Je eerste tattoo, op deze 7 dingen moet je letten.
Je eerste tattoo, op deze 7 dingen moet je letten
05 september 2022 

Je eerste tattoo, op deze 7 dingen moet je letten


Je eerste tattoo, waar moet je op letten?

Hoe weet ik dat ik bij de juiste tattoo artiest een afspraak geboekt heb? Hoe weet ik uit eindelijk of ik het mooi ga vinden? Wat als het te veel pijn doet? Dit zijn allemaal vragen waar je over na denkt als je je eerste tattoo laat zetten. En wij kunnen je vertellen uit onze ervaring dat dat normaal is.

Zenuwachtig voor je tattoo? Dat is normaal!

Iedereen is zenuwachtig voor zijn of haar eerste tattoo. Je gaat iets doen waarvan je niet weet wat je kan verwachten.. en dan hebben we het niet alleen over de pijn. Want laten we daar eerlijk over zijn pijn kan een tattoo zeker doen, en iedereen heeft een andere pijn grens. Waarbij de een zegt appeltje eitje kan zijn, kan het voor jou een hele andere beleving zijn. Wij helpen je graag waar je op moet letten.

Allereerst is het belangrijk dat je heel zeker weet wat je wil gaan zetten. Wat is je idee? En is dit mooi uitgewerkt door de tattoo artiest. Sta je er 100% achter? Dat moet je jezelf altijd afvragen voor dat de naald jouw huid aanraakt. Is het te klein of wellicht te groot? Geef dit aan bij jouw uitgekozen tattoo artiest. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om met je tattoo artiest een goede klik te hebben. Jezelf op je gemak voelen bij iemand helpt ook zeker om je wensen beter uit te spreken, ook op het moment van de afspraak. Uiteindelijk leg je je vertrouwen bij de artiest omdat je zijn of haar werk fantastisch vind en volledig vertrouwd!

let op deze 7 dingen bij je eerste tattooWaar moet je op letten bij je eerste tattoo? Dat lees je hieronder!

Goed! Na dit allemaal gezegd te hebben geven wij je graag 7 tips mee hoe je zelfverzekerd je eerste tattoo gaat zetten.

1. Zoek een tattoo artiest die bij jou past! Elke artiest heeft andere

kwaliteiten en zijn andere personen. Een klik met jou tatoeëerder is erg belangrijk.

Kijk dus zeker naar het voorgaande werk via social media of website en bedenk of deze stijl bij jou past!

2. Wees duidelijk in wat je wilt, wat jouw visie is en wat jij mooi vind

(natuurlijk wel in de stijl van de artiest, want juist daarom heb jij deze artiest gekozen!) Bedenk ook hoe groot je de tatoeage wilt en met of zonder kleur. Het word namelijk JOUW tattoo en het komt op jouw lijf.

3. Eet en drink voldoende voor dat je naar je afspraak gaat. 

Dus zeker niet met een lege maag gaan. Ook al ben je zenuwachtig iets eten van te voren is zeker een aanrader. Ook raden artiesten vaak aan iets van suiker mee te nemen.

4. Draag makkelijke kleding!

Ligt er natuurlijk ook aan waar je de tattoo gaat zetten maar maak het jezelf en de tattoo artiest niet te moeilijk en

vooral jezelf niet.

5. Wees niet bang voor de pijn. 

Mocht het te veel pijn doen aarzel dan niet om een extra pauze te vragen. Vergeet ook niet dat de ene cm de ander niet

is en dat de pijn tijdelijk is. Maar zoals ik hier boven vertelde is het voor jou wel appeltje, eitje!

6. Neem iemand mee als je erg zenuwachtig bent.

Dit word niet altijd gewaardeerd door artiesten zonder dat je het even van te voren vraagt. Maar vind je het fijn gevoel om iemand mee te nemen, aarzel dan niet om dat te overleggen!

7. Zorg voor een beetje afleiding als je dat fijn vind. 

Sommige hebben hele gesprekken en andere vinden het heerlijk om een aflevering Breaking Bad te kijken als de artiest vol geconcentreerd aan het werk is. Mocht je nu twijfelen of je de juiste keuze hebt gemaakt en of je het wel moet doen? Denk er dan gerust nog een enige tijd over na. Zet zeker geen overhaaste tatoeages.

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op via de email of social media.

Groetjes, Natasja

Natasja van bad influence tattoo

Over de schrijver
Reactie plaatsen